30 jaar de beste zorg voor uw voeten! 

30 jaar geleden is Inez van den Berg begonnen met de eerste podotherapie praktijk in Enschede, toen was podotherapie nog onbekend. De vakkennis in het team, de vakbekwaamheid en de liefde voor het vak heeft er voor gezorgd dat Podotherapie Oost-Nederland is gegroeid tot een bekende zorgverlener in Oost-Nederland met meerdere locaties in de regio. 

Al 30 jaar werken we met vakmanschap, deskundigheid en innovatieve oplossingen aan onderzoek en behandeling van voeten, waardoor de gezondheid van voeten in Oost-Nederland met stappen is verbeterd. We zijn trots dat we in deze 30 jaar een miljoen behandelingen met passie en plezier hebben uitgevoerd. We hebben dit kunnen doen dankzij samenwerking, ondersteuning en vertrouwen van onze partners. Om alle betrokkenen te bedanken wordt er begin september een groot feest gegeven voor alle relaties met onder andere medewerking van Mirjam Spitholt, docent Gelukskunde en Marcel Spijkerman, presentator bij RTV Oost!

Ons team bestaat uit een mix van gediplomeerde podotherapeuten, podotherapie-assistenten, secretaresses en technisch assistenten. We hebben verschillende behandelaars en expertise en interesse van alle teamleden wordt samen gebracht, zodat ieders deskundigheid en innovatieve ideeën volledig benut worden. Zo is er een aantal jaren geleden ook Sportpodotherapie Oost-Nederland ontstaan. Podotherapie Oost-Nederland anticipeert voortdurend op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, is partner van Podomedics, een groep samenwerkende podotherapeuten, om krachten te bundelen en heeft verschillende samenwerkingsrelaties met aanverwante disciplines. We hebben ons altijd hard gemaakt om het beroep van podotherapeut te profileren door onder andere initiatiefnemer te zijn in de start van de opleiding podotherapie op Saxion Hogeschool in Enschede. Nog steeds worden studenten podotherapie begeleidt in onze praktijk.

Ook na 30 jaar bieden we nog een breed scala aan oplossingen bij verschillende voetproblemen en problemen hogerop in het lichaam die veroorzaakt worden door verkeerde voetstand of voetfunctie. Denk hierbij onder andere aan nagelbeugels bij ingroeiende nagels, teenortheses bij teenstandafwijkingen, oefeningen, schoenadviezen, taping, verbandtherapieën etc. Veel mensen denken bij podotherapie aan steunzolen. Podotherapeutische zolen bij voetstandafwijkingen, voetfunctieproblemen en klachten in knieën, heupen of rug zijn een vaak toegepaste oplossing bij veel verschillende klachten, maar podotherapie veel meer is dan dat!

Fijne gezellige zonnige zomer gewenst!

We wensen iedereen een fijne, gezellige en zonnige zomer! 
Wij hebben onze vakanties gespreid, dus blijven voor u klaar staan.
We zijn telefonisch bereikbaar zoals u van ons gewend bent.

Vacatures!

Jongere krijgt vanaf 16 jaar eigen rekening

In onze praktijk worden uw rekeningen verzorgd door Infomedics, waar de bescherming van uw privacygevoelige gegevens centraal staat.

Omdat kinderen vanaf 16 jaar zelfstandig een behandelovereenkomst kunnen aangaan, krijgen ze voortaan een eigen rekening. Zij hebben namelijk ook zelf recht op informatie over de behandeling en deze informatie valt onder het medisch beroepsgeheim van een zorgverlener. Dat medisch beroepsgeheim geldt ook tegenover de ouders of verzorgers.

De kosten voor een behandeling van een patiënt van 16 jaar en ouder mogen daarom niet terechtkomen op een zogenoemde verzamelrekening, waar ook gegevens van de ouders of andere patiënten op staan. De patiënt krijgt een eigen rekening die persoonlijk aan hem gericht is.

Deze verplichting komt voort uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (artikel 7:447). Deze handelwijze voldoet aan de actuele privacywetgeving die wordt gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Wegwerkzaamheden Emmastraat Enschede

Vanaf 6 juni 2017 kan het zijn dat onze locatie aan de Emmastraat in Enschede met de auto lastiger bereikbaar is. De Gemeente Enschede gaat een fietsstraat aanleggen en de Emmastraat versmallen. Autoverkeer blijft mogelijk vanaf de Pathmossingel richting het centrum. Met de fiets kunt u nog in beide richtingen de Emmastraat in. De werkzaamheden worden naar verwachting afgerond op 8 september 2017. Excuses voor eventueel ontstaan ongemak!

Uwnota.nl heet nu Infomedics

Onze rekeningen werden verstuurd en geïnt door UwNota.nl. Zij hebben een nieuwe naam: Infomedics. Verder is er niks veranderd. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.infomedics.nl

Uitkomsten tevredenheidsonderzoek

We willen u hartelijk danken voor uw feedback tijdens ons tevredenheidsonderzoek. In de infografic hieronder ziet u hoe u ons beoordeeld heeft. We zijn blij met het resultaat en zullen aan het werk gaan met uw opmerkingen en adviezen!

U bepaalt de hoogte van uw vergoeding voor podotherapie!

Podotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding kan verschillen per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering. Informeer nu bij de verschillende zorgverzekeraars naar de vergoedingen voor 2017, u heeft deze maand nog de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar waar u meer vergoed krijgt. 

Kijk op zorgwijzer.nl voor een overzicht van de verschillende zorgverzekeraars en hun vergoedingen voor 2017. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer voor u overstapt nog bij de zorgverzekeraar naar de voorwaarden en vergoedingen.

Hogere vergoedingen bij Zilveren Kruis Achmea in 2017!

Zilveren Kruis Achmea heeft de vergoedingen voor 2017 bekend gemaakt. De vergoeding van Podotherapie en (sport)steunzolen wordt vanaf 2017 verhoogd: 


Helaas heeft de manier waarop Zilveren Kruis Achmea de wijzigingen 2017 heeft gecommuniceerd bij sommige patiënten tot verwarring geleid. Met name het onderdeel waarin alleen de wijzigingen 2017 worden weergegeven. Hieruit hebben sommige mensen opgemaakt dat hun podotherapeut geregistreerd moet zijn bij de Stichting Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie (LOOP). Dit is niet het geval. U kun gewoon terecht bij onze podotherapeuten. Al onze podotherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en staan als kwaliteitsgeregistreerd ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. De inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici is een voorwaarde is voor de vergoeding. De voorwaarden voor vergoeding voor podotherapie zijn dus niet veranderd, alleen de omschrijving kan wat onduidelijk zijn.

Uw zorgrekening: Uwnota.nl wordt Infomedics

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan uwnota.nl.

Met ingang van 7 februari 2017 verandert uwnota.nl zijn naam in Infomedics. Dat is ook nu al de naam van het bedrijf achter uwnota.nl. Eén bedrijf, één naam. Dat is voor iedereen duidelijker.

Wat verandert er?

U ontvangt vanaf februari 2017 rekeningen met daarop de naam en het logo van Infomedics. Als u meer informatie wilt over uw rekening kunt u daarvoor straks terecht op www.infomedics.nl. Het  IBAN (het bankrekeningnummer) blijft het zelfde, maar de tenaamstelling bij internetbankieren verandert vanaf februari 2017 in Infomedics. Als u van uwnota.nl digitale rekeningen krijgt, ontvangt u die straks van Infomedics.

Wat blijft het zelfde?

Alle betalingsafspraken en –voorwaarden blijven het zelfde. U kunt Infomedics op het zelfde telefoonnummer bereiken dat u gewend bent te bellen . En u krijgt de zelfde mensen aan de telefoon als nu.

Hebt u vragen?

Kijk dan eerst bij de veel gestelde vragen op www.uwnota.nl. Komt u er niet uit, bel dan gerust met de Servicedesk op 0900 - 404 94 04 (€ 0,35 per gesprek).

Berichtgeving in NRC over Stichting Loop heeft ongewenste gevolgen voor podotherapeuten

Op 17 november jl. is een artikel verschenen in het NRC Handelsblad over Stichting Loop, de brancheorganisatie van podologen, welke te lezen is via onderstaande link:

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/16/podologenclub-in-handen-van-de-noorse-broeders-5318264-a1532145

Ten onrechte krijgen podotherapeuten in Nederland momenteel vragen vanuit patiënten en andere externe partijen. Een veel voorkomende vraag is het feit of deze aangesloten zijn bij de Stichting Loop en derhalve gerelateerd zijn aan datgene wat beschreven is in bovengenoemd artikel. Het betreft hier echter twee verschillende beroepsgroepen; Podologen zijn namelijk aangesloten bij de Stichting Loop en podotherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.  

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) en dochterverenigingen de Nederlandse Vereniging van Sport Podotherapeuten (NVvSP) en de Nederlandse Vereniging van Diabetes Podotherapeuten (NVvDP) voelen zich derhalve genoodzaakt naar aanleiding van dit verschenen nieuwsbericht enige duidelijkheid te verstrekken om verdere verwarring te voorkomen.

Lees hier verder

Schapenvacht maatpantoffels

Thuis warme voeten in heerlijke pantoffels en toch de correctie van je podotherapeutische zolen ervaren? Dat kan met onze Propodo maatpantoffels! We kunnen deze bij een paar podotherapeutische zolen leveren voor de serviceprijs van €150, dat is minder dan een paar zolen! Overleg met één van onze podotherapeuten naar de mogelijkheden of bel ons secretariaat.

Informatie over onze behandelmogelijkheden

Met Podomedics hebben we kort en bondig beschreven welke behandelmogelijkheden we hebben per klacht. Deze flyers zijn op onze locaties af te halen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sockwell sokken

Sokken hebben een grote invloed het welzijn van uw voeten. Podotherapie Oost-Nederland levert Sockwell sokken. Deze sokken zijn op onze locatie Enschede - Emmastraat 177, Enschede - Buurserstraat 212, Groenlo, Haaksbergen en Oldenzaal te passen en te verkrijgen en te bestellen via onze overige locaties.

De Sockwell sokken zijn speciaal bedoeld voor risicovoeten. Deze sokken hebben geen naad, een zacht materiaal onder de voet, een goede pasvorm en de boord aan de bovenkant knelt niet af. Deze sokken zijn uitermate geschikt voor mensen met diabetes mellitus, een vorm van reuma of vaatlijden waarbij de voeten kwetsbaar zijn. Het dragen van goede sokken kan problemen voorkomen.

Daarnaast hebben we compressiekousen in klasse 1 en 2. De kousen zijn naadloos, een goede pasvorm en bevorderen de circulatie. Ze geven steun en u staat steviger. De sokken zijn heel geschikt voor mensen die veel staan en lopen. Wanneer u steunkousen draagt of deze nodig heeft dan zijn deze niet geschikt. 

De Sockwell sokken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals Merino wol, alpaca en bamboe. Hierdoor wordt de warmte en het vocht goed gereguleerd, voelen de sokken zacht aan en zijn ze duurzaam.

De sokken voor risicovoeten zijn te verkrijgen voor €19,95 de compressiekousen voor €24,95 per paar.

Kijk voor meer informatie over de Sockwell sokken, hun toepassingen en verschillende kleuren op www.sockwell.us.com of op onze Facebook pagina voor onze collectie.

Podotherapeut of podoloog?

Persbericht

Hilversum- 24 april 2014

NVvP: “ De reclame van (register)podologen is misleidend ”

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) vindt het belangrijk dat zorgverleners op het gebied van de voetenzorg de zorgconsument transparante informatie geven, zodat de patiënt een goede keuze kan maken. De NVvP heeft vastgesteld dat de Stichting Loop in haar media-uitingen de zorgconsument onjuist informeert. De NVvP heeft om die reden een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC). De RCC heeft op 15 april jl. uitgesproken dat de Stichting Loop, belangenbehartiger van podologen, de zorgconsument misleidend en oneerlijk informeert in haar media-uitingen. Het betreft het onjuist informeren over titelbescherming, het misleidende gebruik van het woord podotherapie, de reikwijdte van deze beroepsorganisatie en het gebrek aan keuze-informatie voor de cliënt. Daarmee maakt de commissie een einde aan de verwarring met de BIG-erkende én (titel)beschermde podotherapeut.

De RCC toetst de uitingen aan de Nederlandse Reclame Code. Over de claim van de Stichting Loop dat de titels podoloog en podoposturaal therapeut beschermd zijn, merkt de commissie op dat “het voor de gemiddelde consument onduidelijk is wat wordt bedoeld met ‘De titels zijn beschermd’. Hierdoor kan gemakkelijk de indruk ontstaan dat er sprake is van wettelijke, door de overheid, beschermde titels. Dat is echter niet het geval, slechts het beeldmerk is vastgelegd in een merkenregister wat niets met de zorg te maken heeft.” Een landelijk kwaliteitsregister voor de podologie biedt evenmin duidelijkheid.

Verwarrende claims

De commissie vindt het verwarrend dat de Stichting Loop op de website spreekt over de behandeling podotherapie. “Weliswaar heeft het begrip ‘podotherapie’ geen vastomlijnde betekenis, maar als aanduiding voor een behandeling door een podoloog, podoposturaal therapeut of registerpodoloog ontstaat verwarring, en wordt geen onderscheid gemaakt met de behandeling door de podotherapeut die een HBO-opleiding heeft voltooid.” Dat de Stichting Loop het overkoepelend orgaan is voor paramedische beroepsgroepen die zich richten op de gezondheid van de voet en houding in relatie tot de voet, is volgens de RCC evenmin juist. “Net zo min is gebleken dat op enige wijze objectief is vastgesteld dat LOOP ‘het meest gerespecteerde orgaan voor paramedische voet- en houdingszorg’ is.”

In een tijd dat de vrije keuze van professionele zorgverleners vergezeld dient te gaan van transparantie over opleiding, kennis, registratie en bevoegdheden en prestaties, bestrijdt de RCC de rechtvaardigheid van de positionering van Loop en de registerpodologen, alsmede de claim dat de benodigde keuze-informatie aan de cliënt wordt verstrekt. “Nu de uiting de gemiddelde consument en wellicht ook verwijzer er bovendien toe kan brengen een besluit over een transactie te nemen dat hij anders niet had genomen, is deze uiting misleidend en daardoor oneerlijk.” De Stichting Loop wordt aanbevolen niet meer op deze wijze reclame te maken.

Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten behartigt de belangen van podotherapeuten. Het beroep podotherapeut is het enige beroep in de voetengezondheidzorg, dat na een voltooide HBO-opleiding een titelbescherming geniet op basis van artikel 34 van de wet BIG. De podotherapeut is veelal werkzaam in gezondheidscentra en werkt nauw samen met andere paramedische disciplines, zoals de fysiotherapeut, de sportfysiotherapeut en manueel therapeut.

Huid- en nagelaandoeningen

Diabetes mellitus Zelfzorg dvd

In samenwerking met Podomedics geven wij een Diabetes mellitus Zelfzorg dvd uit. Onze patiënten die voor een preventieve diabetesvoetscreening bij ons komen krijgen deze dvd mee of kunnen er om vragen. Klik hier voor en preview.

Openingstijden

Onze openingstijden, actuele wijzigingen in bereikbaarheid, tijden voor het ophalen van nieuwe therapieën of het ophalen of brengen van reparaties of correcties staan vermeld onder het kopje 'contact', klik dan in het blauwe vlak op 'openingstijden'. Neem bij twijfel telefonisch contact op, zodat u niet voor niets komt.