Gratis hardloopscreening op 5 en 6 april
op onze locatie aan de Emmastraat 177 in Enschede!

Ben je een hardloper met minstens 3 maanden ervaring? Heb je interesse in de screening? Mail ons!

We doen onderzoek naar de invloed van dempend materiaal in je hardloopschoenen in relatie tot de impact op het scheenbeen. We zoeken hiervoor hardlopers die een half uur tijd willen vrij maken. Na afloop van het onderzoek geven we je de resultaten van jouw hardloopanalyse en eventueel tips om je techniek te verbeteren. We zullen je ook op de hoogte houden van de resultaten van het onderzoek.

Scheenbeenklachten zijn veel voorkomende blessures bij hardlopers. Een veel gebruikte interventie is het toepassen van demping. Reduceert een paar millimeter dempend materiaal wel tot een meetbare reductie van de impact op het scheenbeen? Dit gaan we onderzoeken!

Het onderzoek wordt gedaan met een Tg-force impactmeter die op het onderbeen wordt geplaatst met een band en tape en je draagt je eigen hardloopschoenen. Er worden 2 metingen gedaan van ongeveer 3 minuten. De meetresultaten worden anoniem geanalyseerd.

De loopscreening vindt plaats op afspraak op 5 of 6 april op onze locatie aan de Emmastraat 177 in Enschede.

Heb je interesse? Stuur een mail naar: w.karssenberg@podotherapie.org


Gratis inloopspreekuur!

Je hebt een sportgerelateerde klacht opgelopen en je wilt weten wat hiervoor de beste oplossing is? Je kind wil ineens niet graag meer lopen? Die pijn onder je voet zit er nu al even en gaat maar niet weg? Heb je pijnklachten in je knie, heup of rug waarvan je niet weet wat je ermee moet? Het zal wel over gaan, of zou het toch iets zijn waarvoor ik behandeld moet worden? Dit vraagt om een vrijblijvend, professioneel advies!

Graag helpen we je verder tijdens ons gratis inloopspreekuur. Je kunt hier terecht voor kosteloos advies. Je klachten worden kort in kaart gebracht. Onze bevindingen worden besproken en we geven je tips over hoe je het beste met je klachten kunt omgaan en waar je terecht kan om je verder te laten onderzoeken of behandelen.

Het inloopspreekuur is gepland op vrijdagen tussen 15.30 en 16.30 uur bij Fysio Movent aan de Zunabrink 12 in Enschede.

Het inloopspreekuur is gratis en vrijblijvend, je bent niet verplicht om een vervolgafspraak te maken. Tijdens het inloopspreekuur wordt een advies gegeven en geen behandeling.

 

Digitale factuur

Wanneer u uw e-mail adres en mobiele nummer doorgeeft aan ons kunt u uw facturen digitaal ontvangen, zodat u ze altijd eenvoudig kunt opzoeken en kan doorsturen naar uw zorgverzekeraar.

U krijgt de eerste keer een papieren rekening en een e-mail waarin u wordt uitgenodigd een account aan te maken op infomedics.nl Uw rekeningen worden dan op uw account gezet, zodat u er altijd bij kan. Wanneer een nieuwe rekening klaar staat ontvangt u een e-mail.

U kunt natuurlijk ook uw facturen op papier blijven ontvangen. Wanneer u geen digitale factuur wilt ontvangen dan maakt u gewoon geen account aan.

Wijziging tarieven

Een aantal van onze tarieven is per 1 januari 2019 verhoogd, ook door de btw verhoging van 6 naar 9%. Klik hier voor onze tarieven.

Wintertenen?

Nu het weer kouder wordt verdienen de tenen extra aandacht. Niet eerder zagen we zoveel problemen door wintertenen in de praktijk als vorig jaar.

Wintertenen is een abnormale reactie van de kleine haarvaatjes in de huid op koude. De grotere vaatjes in de huid gaan vernauwen om de warmte in de huid vast te houden. De kleine haarvaatjes gaan verwijden waardoor de huid blauwrood gaat zien. (foto: huidarts.nl)

 

De exacte oorzaak van deze abnormale reactie is niet bekend. Mogelijke oorzaken zijn een constante blootstelling aan koude, veelal in combinatie met een hoge luchtvochtigheid en wind. Een andere oorzaak is een verminderde bloedcirculatie. Denk maar aan knellende schoenen. De voeten krijgen dan te weinig beweging, waardoor de bloedcirculatie niet goed werkt. Dit gebeurt ook bij stilzitten, hierbij werkt de bloedcirculatie niet goed. Ook roken, hormonen en ziektes zoals diabetes mellitus, reuma en het fenomeen van Raynaud spelen een rol. 
Mensen met overmatig zweten kunnen meer last hebben van wintervoeten. Zij hebben vaak last van jeuk en branderig gevoel, maar tenen kunnen ook erg pijn gaan doen waardoor je kunt denken dat er een likdoorn zit of er iets anders met de teen aan de hand is. Klachten verergeren vaak bij het opwarmen van de voeten. Koude voeten zijn vervelend, maar het is verder niet schadelijk.

 

Raynaud fenomeen

Het fenomeen van is een doorbloedingsstoornis van de vingers die optreedt na blootstelling aan koude. Het kan ook aan de tenen voorkomen, maar het zit vooral aan de vingertoppen. Er gaat tijdelijk te weinig bloed naar de vingertoppen, hierdoor zien de vingers er bleek wit uit. Ook kunnen de vingers blauw verkleurd zijn. Bijkomende klachten zijn koude vingers, gevoelloosheid, tintelingen, en pijnklachten. Het treedt aanvalsgewijs op, als de aanval voorbij is kunnen de vingers tijdelijk juist rood zijn. Mensen hebben het dan vaak over 'dode vingers'. 

Behalve kou kan het ook nog worden uitgelokt door andere prikkels zoals emotie, trillingen (werken met elektrische apparatuur, drilboor), veel typen. De ernst is wisselend, soms zijn er alleen af en toe bleke vingers en tintelingen, soms ontstaan er pijnlijke wondjes aan de vingers omdat de doorbloeding ernstig gestoord is.

Het fenomeen van Raynaud kan primair of secundair optreden. De primaire vorm staat op zichzelf, de secundaire vorm heeft een onderliggende oorzaak, bijvoorbeeld een vorm van reuma of gebruik van bepaalde medicatie.

 

Wat kun je er aan doen:

·         Draag dikke warme sokken en zorg dat ze droog blijven

·         Draag ruime, goed isolerende schoenen (zorg dat je je tenen nog kan bewegen)

·         Zorg voor voldoende beweging om de bloedcirculatie te stimuleren

·         Stop met roken

·         Zorg ook in huis voor een warme omgeving (centrale verwarming)

·         Mijd extreme kou en vooral temperatuurswisselingen

Draag je podotherapeutische zolen? Dan kunnen deze worden verwerkt in Propodo maatpantoffels. Zo heb je het effect van de zolen en toch de warmte van de schapenvachtpantoffels. Vraag uw podotherapeut naar de mogelijkheden!

 

 

 

 

 

 

 

 

Parachutesprong!

We hebben even moeten wachten op de juiste weersomstandigheden en op het filmpje, maar we hebben het gewaagd: De sprong van ons leven! We zijn met het hele team naar Teuge gegaan en hebben daar naar aanleiding van ons 30 jarig bestaan een parachutesprong gemaakt vanaf een hoogte van 1200 meter. Dat was veel hoger dan gedacht! Bijna het hele team heeft de sprong gemaakt en het was mooier dan we hadden kunnen hopen. Het weer en de plek waren prachtig, de zon scheen, een helder blauwe lucht, leuke mensen op Vliegveld Teuge, kortom een geweldige dag die we niet zullen vergeten! Bekijk een impressie op YouTube

Locatie Denekamp is verhuisd!

We zijn verhuisd per 18 oktober 2018 van de locatie van Fysio360 aan het Julianaplein naar het nieuwe gezondheidscentrum Het Gezondheidsplein aan de Oldenzaalsestraat 12e3, 7591 GM Denekamp. De ingang vindt u aan de markt. De samenwerking met Fysio360 verandert niet. Ons telefoonnummer en mailadres zijn ongewijzigd:

Podotherapie Oost-Nederland 
Telefoon 0541 200212 
denekamp@podotherapie.org
www.podotherapie.org

We hopen u te ontmoeten aan de Oldenzaalsestraat 12e3!

Afspraakherinnering

We sturen een afspraakbevestiging met informatie over de eerste afspraak, als iemand voor het eerst bij ons komt. We kregen steeds vaker de vraag of we dit voor andere afspraken ook kunnen doen. Dit hebben we geregeld en sturen uw afspraakherinnering per e-mail. Wilt u ook een afspraakherinnering ontvangen geef uw e-mailadres dan aan ons door. U krijgt dan een paar dagen voor de gemaakte afspraak een e-mail van ons met daarop de dag en tijd van de afspraak. 

Jubileum!

Onze collega Walijne Schoenmaker heeft 25 jaar geleden haar diploma in ontvangst mogen nemen en ze is inmiddels ook al 25 jaar werkzaam voor onze praktijk.
Wij zijn heel blij met haar werkzaamheden en tomeloze inzet en hopen dat zij dit nog jaren zal voortzetten. Walijne gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!

Praktijkkeurmerk behaald!

We leveren graag de hoogst haalbare kwaliteit. We hebben onze beroepsvereniging NVvP onze kwaliteit laten beoordelen en hebben het praktijkkeurmerk behaald met een 9,5! We zijn heel blij met dit resultaat!

 

 

 


Digitale verwijzing

Vanaf 1 januari 2018 kunnen huisartsen digitaal verwijzen naar ons. De huisarts kan eenvoudig een digitale verwijzing versturen; veilig, efficiënt en foutloos. In de verwijsbrief wordt de relevante medische informatie automatisch ingevuld. Via het ZorgDomein platform is de huisarts goed op de hoogte van het zorgaanbod van ons, weet onze podotherapeut precies waarvoor u komt en bent u goed geïnformeerd op de eerste afspraak.

Tevredenheidsonderzoek

Van 15 januari tot 1 maart 2018 hebben wij in onze praktijken een tevredenheidsonderzoek houden. U geeft ons gemiddeld een 8,5! We willen u hartelijk danken voor het invullen van de vragenlijst, de feedback die u heeft gegeven en de opmerkingen die we hebben ontvangen. We zullen met deze gegevens onze dienstverlening en kwaliteit verbeteren. Dank u wel voor uw medewerking!

 

30 jaar de beste zorg voor uw voeten! 

30 jaar geleden is Inez van den Berg begonnen met de eerste podotherapie praktijk in Enschede, toen was podotherapie nog onbekend. De vakkennis in het team, de vakbekwaamheid en de liefde voor het vak heeft er voor gezorgd dat Podotherapie Oost-Nederland is gegroeid tot een bekende zorgverlener in Oost-Nederland met meerdere locaties in de regio. 

Al 30 jaar werken we met vakmanschap, deskundigheid en innovatieve oplossingen aan onderzoek en behandeling van voeten, waardoor de gezondheid van voeten in Oost-Nederland met stappen is verbeterd. We zijn trots dat we in deze 30 jaar een miljoen behandelingen met passie en plezier hebben uitgevoerd. We hebben dit kunnen doen dankzij samenwerking, ondersteuning en vertrouwen van onze partners. Om alle betrokkenen te bedanken wordt er begin september een groot feest gegeven voor alle relaties met onder andere medewerking van Mirjam Spitholt, docent Gelukskunde en Marcel Spijkerman, presentator bij RTV Oost!

Ons team bestaat uit een mix van gediplomeerde podotherapeuten, podotherapie-assistenten, secretaresses en technisch assistenten. We hebben verschillende behandelaars en expertise en interesse van alle teamleden wordt samen gebracht, zodat ieders deskundigheid en innovatieve ideeën volledig benut worden. Zo is er een aantal jaren geleden ook Sportpodotherapie Oost-Nederland ontstaan. Podotherapie Oost-Nederland anticipeert voortdurend op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, is partner van Podomedics, een groep samenwerkende podotherapeuten, om krachten te bundelen en heeft verschillende samenwerkingsrelaties met aanverwante disciplines. We hebben ons altijd hard gemaakt om het beroep van podotherapeut te profileren door onder andere initiatiefnemer te zijn in de start van de opleiding podotherapie op Saxion Hogeschool in Enschede. Nog steeds worden studenten podotherapie begeleidt in onze praktijk.

Ook na 30 jaar bieden we nog een breed scala aan oplossingen bij verschillende voetproblemen en problemen hogerop in het lichaam die veroorzaakt worden door verkeerde voetstand of voetfunctie. Denk hierbij onder andere aan nagelbeugels bij ingroeiende nagels, teenortheses bij teenstandafwijkingen, oefeningen, schoenadviezen, taping, verbandtherapieën etc. Veel mensen denken bij podotherapie aan steunzolen. Podotherapeutische zolen bij voetstandafwijkingen, voetfunctieproblemen en klachten in knieën, heupen of rug zijn een vaak toegepaste oplossing bij veel verschillende klachten, maar podotherapie veel meer is dan dat!

Vacatures!

Jongere krijgt vanaf 16 jaar eigen rekening

In onze praktijk worden uw rekeningen verzorgd door Infomedics, waar de bescherming van uw privacygevoelige gegevens centraal staat.

Omdat kinderen vanaf 16 jaar zelfstandig een behandelovereenkomst kunnen aangaan, krijgen ze voortaan een eigen rekening. Zij hebben namelijk ook zelf recht op informatie over de behandeling en deze informatie valt onder het medisch beroepsgeheim van een zorgverlener. Dat medisch beroepsgeheim geldt ook tegenover de ouders of verzorgers.

De kosten voor een behandeling van een patiënt van 16 jaar en ouder mogen daarom niet terechtkomen op een zogenoemde verzamelrekening, waar ook gegevens van de ouders of andere patiënten op staan. De patiënt krijgt een eigen rekening die persoonlijk aan hem gericht is.

Deze verplichting komt voort uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (artikel 7:447). Deze handelwijze voldoet aan de actuele privacywetgeving die wordt gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

Schapenvacht maatpantoffels

Thuis warme voeten in heerlijke pantoffels en toch de correctie van je podotherapeutische zolen ervaren? Dat kan met onze Propodo maatpantoffels! We kunnen deze bij een paar podotherapeutische zolen leveren voor de serviceprijs van €150, dat is minder dan een paar zolen! Overleg met één van onze podotherapeuten naar de mogelijkheden of bel ons secretariaat.

Informatie over onze behandelmogelijkheden

Met Podomedics hebben we kort en bondig beschreven welke behandelmogelijkheden we hebben per klacht. Deze flyers zijn op onze locaties af te halen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sockwell sokken

Sokken hebben een grote invloed het welzijn van uw voeten. Podotherapie Oost-Nederland levert Sockwell sokken. Deze sokken zijn op onze locatie Enschede - Emmastraat 177, Enschede - Buurserstraat 212, Groenlo, Haaksbergen en Oldenzaal te passen en te verkrijgen en te bestellen via onze overige locaties.

De Sockwell sokken zijn speciaal bedoeld voor risicovoeten. Deze sokken hebben geen naad, een zacht materiaal onder de voet, een goede pasvorm en de boord aan de bovenkant knelt niet af. Deze sokken zijn uitermate geschikt voor mensen met diabetes mellitus, een vorm van reuma of vaatlijden waarbij de voeten kwetsbaar zijn. Het dragen van goede sokken kan problemen voorkomen.

Daarnaast hebben we compressiekousen in klasse 1 en 2. De kousen zijn naadloos, een goede pasvorm en bevorderen de circulatie. Ze geven steun en u staat steviger. De sokken zijn heel geschikt voor mensen die veel staan en lopen. Wanneer u steunkousen draagt of deze nodig heeft dan zijn deze niet geschikt. 

De Sockwell sokken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals Merino wol, alpaca en bamboe. Hierdoor wordt de warmte en het vocht goed gereguleerd, voelen de sokken zacht aan en zijn ze duurzaam.

De sokken voor risicovoeten zijn te verkrijgen voor €19,95 de compressiekousen voor €24,95 per paar.

Kijk voor meer informatie over de Sockwell sokken, hun toepassingen en verschillende kleuren op www.sockwell.us.com of op onze Facebook pagina voor onze collectie.

Diabetes mellitus Zelfzorg dvd

In samenwerking met Podomedics geven wij een Diabetes mellitus Zelfzorg dvd uit. Onze patiënten die voor een preventieve diabetesvoetscreening bij ons komen krijgen deze dvd mee of kunnen er om vragen. Klik hier voor en preview.

Openingstijden

Onze openingstijden, actuele wijzigingen in bereikbaarheid, tijden voor het ophalen van nieuwe therapieën of het ophalen of brengen van reparaties of correcties staan vermeld onder het kopje 'contact', klik dan in het blauwe vlak op 'openingstijden'. Neem bij twijfel telefonisch contact op, zodat u niet voor niets komt.