BEHANDELING

   Ontwikkel je goed!
 Teenorthese kind 400
Kinderpodotherapie behandeling
Kinderpodotherapie behandeling

De behandeling bij kinderen is gericht op de vraag waarmee je kind bij ons binnenkomt, maar richt zich ook op het voorkomen van klachten in de toekomst. Behandeling bestaat bij kinderen vaak uit voorlichting en advies, in combinatie met oefeningen en schoenadvies. Als er klachten zijn zoals pijn, niet willen lopen, veel vallen, of een afwijkende stand van tenen, voeten of benen die niet bij de leeftijd past dan kunnen we een podotherapeutische behandeling in zetten, zoals een teenorthese, oefeningen of podotherapeutische zolen om de voet net die prikkel te geven die hij nodig heeft om zich op de juiste manier te ontwikkelen zonder klachten!

TEENORTHESE

Wanneer tenen over elkaar liggen, de ene teen onder de andere kruipt, tenen krom staan of er een drukplek is dan kan een teenorthese uitkomst bieden. Een teenorthese wordt op de voet gemaakt van siliconen rubber. De teenorthese wordt overdag gedragen in sokken en schoenen. 's Nachts kan hij uit. Hij kan worden schoongemaakt met een milde zeep en als je hem in wat talkpoeder doet dan schuift hij weer gemakkelijk tussen je tenen. 

NAGELBEUGEL

Wanneer nagels ingroeien of in je nagelwal druk geven dan kan de nagelvorm worden gecorrigeerd met een nagelbeugel. Dit is een beugel van het draad net als een beugel in je mond. Hij haakt om je nagel wordt op je nagel geplakt en regelmatig herplaatst, totdat de nagelvorm geen problemen meer geeft. 

TAPING

Bij acute klachten kunnen we een taping toepassen voor snelle pijnverlichting, stabiliteit of correctie te bereiken. Er kan worden gekozen uit verschillende soorten tape die op verschillende manieren kunnen worden aangelegd eventueel in combinatie met een verbandtherapie, bijvoorbeeld bij een hielpijn.

PODOTHERAPEUTISCHE ZOLEN

Wanneer er klachten zijn zoals pijn bij staan en lopen in voeten of benen, veel vallen of struikelen, niet willen lopen, voeten die naar binnen staan wanneer dat niet meer past bij de leeftijd, dan kunnen podotherapeutische zolen de voetstand en voetfunctie beïnvloeden, zodat de voeten zichzelf corrigeren en klachten verdwijnen. 
Podotherapeutische zolen bij kinderen zijn in regel niet heel dik, zodat de voet net die prikkel krijgt die hij nodig heeft om zich op de juiste manier te ontwikkelen zonder klachten!

OEFENINGEN

Oefeningen zijn leuk om te doen en worden gegeven als behandeling, als ondersteuning van een andere podotherapeutische behandeling of om klachten te voorkomen. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen er verschillende oefeningen worden meegegeven. Lees meer

SCHOENADVIES

Sommige klachten zijn op te lossen met goede schoenen. We geven een passend schoenadvies waarbij rekening wordt gehouden met de voetvorm, de voetlengte, de balomvang, de voetfunctie, voetstand en de hulpvraag. Lees hier meer tips over goede schoenen.

CONTROLE

Niet elke voetstand of voetklacht bij kinderen hoeft direct te worden behandeld, soms een advies of voorlichting voldoende. We volgen kinderen in hun verdere ontwikkeling door een half jaarlijkse of jaarlijkse controle.

WAT ZIJN DE KOSTEN
Kijk bij onze tarieven voor meer informatie over de kosten en vergoeding.