SPECIALISATIES

 

 Wat behandelen we?

 

We behandelen alle voeten, maar niet alle voeten zijn hetzelfde. Sommige hebben een specifieke aanpak, specifiek onderzoek of moeten worden behandeld via specifieke richtlijnen. Hieronder zijn onze verschillende aandachtsgebieden uitgewerkt.

KINDERPODOTHERAPIE

Kindervoeten worden veel gebruikt om te rennen, springen en spelen! Kinderen horen geen voetklachten te hebben en moeten alles kunnen doen. Zijn er wel klachten of maakt u zich zorgen over de voet- en teenstand? Dan is een onderzoek door één van onze podotherapeuten zinvol, zo kunnen we de ontwikkeling van de voeten in de gaten houden. Lees verder

 
DIABETESPODOTHERAPIE

Een podotherapeut is gespecialiseerd in de preventie van klachten bij mensen met diabetes mellitus en de behandeling van voeten van mensen met diabetes mellitus. Op alle mogelijke vlakken heeft deze groep onze aandacht en zorgen we ervoor dat we de preventie en behandeling zo goed mogelijk in kunnen zetten. 

Klik hier voor het Podomedics filmpje met informatie over de verzorging van uw diabetische voeten, de Podomedics voorlichtingsvideo over de diabetische voet en u kunt alle informatie nog een keer herhalen via de Podomedics kennistoets.
Lees verder

 
REUMAPODOTHERAPIE

Uit onderzoek is gebleken dat 80-96% van alle reumapatiënten voetklachten heeft! Heeft u klachten? Wij kunnen u wellicht helpen! We onderzoeken uw klachten en stellen een behandelplan op. Er zijn meerdere podotherapeutische therapieën die uw voetklachten kunnen verminderen.
Lees verder

 
HOUDINGSPODOTHERAPIE

Door de voetstand te veranderen, verander je de gehele houding van iemand. Podotherapie Oost-Nederland is gespecialiseerd in het beïnvloeden van houdingsklachten zoals knie-, heup,- of rugproblemen door de voet op een andere manier te laten staan of laten afwikkelen. Door deze behandeling kunnen ook mensen die geen voetklachten hebben, maar problemen in andere gewrichten bij ons terecht. Vaak heeft iemand al een behandeling bij een andere (para)medicus ondergaan. Zo nodig zal het behandelplan in overleg met de andere behandelaars worden opgesteld.

 
SPORTPODOTHERAPIE

Sport u op hoog niveau of recreatief? Bij veel sporten zijn voeten erg belangrijk. We onderzoeken uw voeten en de gehele bewegingsketen zoals bij ieder ander, maar soms is specifieker onderzoek nodig. Hiervoor hebben we verschillende meetinstrumenten en specifieke onderzoeksmethodes. Wanneer een podotherapeutische therapie nodig is dan wordt deze vanzelfsprekend aangepast aan de sport waarbij deze gebruikt gaat worden. Lees verder

 
PODOBIKEFIT

Hebt u fietsklachten of fietsgerelateerde voetklachten en wilt u de perfecte podotherapeutische zolen om de klachten te verhelpen, dan is de interventie van Sportpodotherapie Oost-Nederland al dan niet in combinatie met een bikefit een goede oplossing! Lees verder

 
NAGELBEUGELTECHNIEK

Podotherapie Oost-Nederland heeft in samenwerking met Medisch Spectrum Twente onderzoek gedaan naar de werking van onze nagelbeugel techniek versus een wigexcisie. Hieruit kwam naar voren dat bij de keuze tussen deze twee behandelingen bij een ingegroeide of ingroeiende nagel het plaatsen van een nagelbeugel de beste keuze is. Een nagelbeugel kan direct op de nagel worden geplaatst en door de lichte spanning die direct op de beugel kan worden gezet zal de nagelvorm al zo veranderen dat de pijn direct minder wordt. Na het plaatsen van de nagelbeugel kunnen werkzaamheden direct worden hervat en is er geen verlies van tijd. Voor ons is de nagelbeugeltechniek een geweldig middel, omdat het zo snel verlichting van de klachten geeft en wij u op een relatief simpele manier kunnen helpen.