SAMENWERKING

 

 Wat behandelen we?

MULTIDISCIPLINAIRE SAMENWERKING

Samen werken, van elkaar leren en gezamenlijk tot de beste oplossing komen is voor ons vanzelfsprekend. Op al onze locaties werken we samen met verschillende disciplines zoals fysiotherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, orthopedisch schoenmakers, schoenwinkeliers en pedicures om tot een ultieme oplossing voor u te komen. 

 
ROESSINGH REVALIDATIE TECHNIEK

Wanneer de hulpvraag de podotherapeutische competenties overstijgt dan kan een patiënt gezien worden op een adviesspreekuur met de orthopedisch schoenmaker of er wordt een afspraak gepland op een spreekuur waar orthopedisch schoenmaker en/ of orthopedisch instrumentmaker en podotherapeut gezamenlijk kijken wat de best passende behandeling is. Afspraken hiervoor kunnen worden gepland op onze locaties in Enschede - Roessinghsbleekweg, Almelo - Twentepoort West, Haaksbergen, Denekamp en Oldenzaal. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Roessingh Revalidatie Techniek: www.rrt.nl

 
LOSSERHOF

Op het voetenspreekuur op de Losserhof worden bewoners met verschillende voetproblemen onderzocht en behandeld. Er is veel aandacht voor de behandeling van drukplekken, wondbehandelingen en ingroeiende nagels. Wij maken in overleg met de fysiotherapeut een passend behandelplan. De mobiliteit van de patiënt wordt hierin vanzelfsprekend meegenomen. Zo nodig wordt het behandelplan besproken met de orthopedisch schoenmaker van Roessingh Revalidatie Techniek, die het schoenenspreekuur houdt op deze locatie.

SCHOENEN
Onze podotherapeutische interventies worden gedragen in schoenen. De behandeling komt het best tot zijn recht in goed passende schoenen. Hiervoor hebben we verschillende samenwerkingen met goede schoenwinkels in ons werkgebied. Zij hebben veel kennis over schoenen, kennen onze therapieën en weten veel over voeten en voetklachten. In sommige gevallen zijn goede schoenen de beste therapie en is er geen podotherapeutische behandeling nodig. Bij sommige schoenwinkels zijn we op bepaalde dagen aanwezig, zodat we samen met de schoenwinkel kunnen kijken naar de beste oplossing voor uw voetprobleem. Kijk voor deze data op onze Facebook pagina of hou het Nieuws op onze website in de gaten. 

We zijn regelmatig bij Gert de Olde Schoenen in Almelo, bij Tiptoo Schoenencentrum in Enschede, Schoenmode Hermans in Groenlo en Lossers Voetcomfort in Losser. We hebben daarnaast nauwe samenwerking met Mensink Schoenen en Sport in Denekamp, Leferink Schoenen in Delden, Nijhuis Schoenmode in Glanerbrug en Orssing Schoenmode in Haaksbergen.  

PEDICURES
In onze regio werken wij samen met verschillende pedicures om samen de beste voetverzorging te leveren.