Gezondheidscentrum De Bouwmeester in Haaksbergen bestaat 1 jaar!

zaterdag 29 juni 2019

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum De Bouwmeester zijn deuren opende in de voormalige bibliotheek aan de Bouwmeester in Haaksbergen. We zijn nog steeds elke dag blij dat we op deze mooie plek in Haaksbergen onze praktijk hebben gevestigd. In ons gezondheidscentrum werken verschillende zorgverleners nauw samen. In de opbouw van het gezondheidscentrum waren er hoge verwachtingen over de ruimtes, de meerwaarde voor de patiënten en de onderlinge samenwerking. Deze verwachtingen zijn uitgekomen!

Het gezondheidscentrum is een makkelijk toegankelijk sfeervol ingericht gebouw en die laagdrempeligheid komt terug in de zichtbaarheid van de verschillende disciplines voor de patiënt. De verschillende zorgverleners hebben het daardoor ook drukker gekregen in hun praktijk.

De onderlinge samenwerking heeft zich onder één dak ook verder ontwikkeld, licht Linda Heijnsdijk van Handtherapie Twente toe: “Er zijn korte lijnen met andere disciplines, waardoor patiëntenoverleg eenvoudig plaats kan vinden. Doordat je elkaar beter hebt leren kennen, weet je ook wat de ander kan betekenen voor jouw patiënt.” Maaike Aarnink van de gelijknamige diëtistenpraktijk bevestigt dit: “We vinden de samenwerking super prettig met de andere disciplines. Een mooi voorbeeld is het afstemmen tussen diëtist en diabetesverpleegkundige. Dit ging voorheen telefonisch en nu lopen we gewoon even naar elkaar toe.” Wies Karssenberg, podotherapeut bij Podotherapie Oost-Nederland, ervaart dit hetzelfde: “Daarnaast vind ik ook de gezelligheid in de pauzes en de andere activiteiten die er onderling georganiseerd worden van meerwaarde voor mijn werkplezier en helpt dit mee de collega’s in het centrum te leren kennen.” 

Gezondheidscentrum De Bouwmeester in Haaksbergen bestaat 1 jaar!