ONDERZOEK

    Diagnostiek!
 Kinderpodotherapie onderzoek

We voeren een uitgebreid onderzoek uit om de oorzaak van je klacht te achterhalen. Dit onderzoek bestaat, afhankelijk van de klacht, uit:
Een vraaggesprek waarin we verschillende vragen stellen om zo een goed beeld te krijgen van de klacht.
We maken van voetafdrukken waarop de verschillende kenmerken van de voeten worden herkend, we zien de stand van de voet, de lengte en de breedte van de voet wordt opgemeten en waarop een eventuele therapie ingetekend kan worden.
Een functieonderzoek waarbij wordt gelet op eventuele afwijkende botstructuren en pijnplekken, de beweeglijkheid en functionaliteit van de enkels en voeten en andere gerelateerde gewrichten, zoals enkel, knie, heup en rug wordt beoordeeld als dat nodig is.
Een inspectie waarbij de voetstand en de houding worden geanalyseerd op een podoscoop.
Een ganganalyse waarbij wordt gekeken hoe je voeten en het lichaam functioneren tijdens lopen.
Het opmeten van de voeten.
Een schoeninspectie waarbij de schoenen worden bekeken, beoordeeld en opgemeten.
Bij deze onderdelen van het onderzoek kunnen we gebruik maken van verschillende onderzoeksinstrumenten en deze worden ingezet wanneer nodig. Denk hierbij aan een drukmeting, een digitale ganganalyse en echografie. 
Als de podotherapeut voldoende informatie heeft wordt het behandelplan besproken.
Er wordt altijd mondeling voorlichting en advies gegeven zodat je een helder beeld hebt over de oorzaak van je klachten en wat wij kunnen doen. 
Na je goedkeuring worden de benodigde podotherapeutische therapieën vervaardigd.

Indicatie kinderpodotherapie

Kinderen spelen, bewegen en gebruiken hun voeten de hele dag en dat is meteen de beste voettraining voor een gezonde ontwikkeling.
Kindervoeten staan naar binnen en daarover maken ouders zich wel eens zorgen. Vaak is deze bezorgdheid niet nodig en passen de stand en vorm van de voeten en benen bij de leeftijd van het kind. Als er klachten zijn zoals pijn, niet willen lopen, veel vallen of struikelen, of een afwijkende stand van tenen, voeten of benen die niet bij de leeftijd past dan kunnen we een podotherapeutisch onderzoek doen.