PODOBIKEFIT

 
Podobikefit

Op onze locaties voor sportpodotherapie kunnen we metingen doen op de fiets. Sportpodotherapie Oost-Nederland is specialist in podotherapeutische aanpassingen voor fietsers. Hiervoor hebben we de CustomForce ontwikkeld, dé podotherapeutische zolen voor in wielren- of mountainbikeschoenen.
In het bewegingspatroon neemt de voet de belangrijkste plaats in. De beweeglijkheid van de voet, de plaatsing van de voet en de (hyper-)mobiliteit van de grote teen zijn van invloed op de zijdelingse bewegingen van de knie. De knie hoort echter zo stabiel mogelijk te bewegen, zo recht mogelijk boven de voet. Een eerste pilotstudy is in samenwerking met Saxion Hogeschool uitgevoerd en de resultaten zijn goed. CustomForce beïnvloedt uw houding op de fiets positief!

Naast de invloed van de voet op de knie levert de voet ook vaak klachten op. Fietsers spreken van “dove” tenen, koude voeten, “brandende” voeten of tintelende tenen. CustomForce beïnvloedt deze klachten positief!
Om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden van op maat gemaakte podotherapeutische zolen is het nodig om vooraf de andere variabelen te onderzoeken en zo nodig aan te passen. Hierbij valt te denken aan de zadel-, schoen- en pedaalkeuze. Ook de stand van het bekken en een eventueel beenlengteverschil spelen een rol. Pas als al deze aspecten aangepast zijn wordt duidelijk wat er nog te verbeteren is vanuit de juiste ondersteuning van de voet.

BIKEFIT

Voor een optimaal resultaat werken is het belangrijk om goed op je fiets te zitten. Het is vaak zinvol om een bikefit te laten doen bij een bikefitter van uw keuze. Bikefitting is het optimaliseren van de houding én het bewegingspatroon op de fiets. Het doel is om de fietser beter en comfortabeler te laten fietsen waardoor de fietser harder en langer rijden zonder klachten en worden blessures voorkomen. 

 
ONDERZOEK

U wordt op uw eigen fiets gezet en uw optimale houding wordt bepaald. Door de voet te corrigeren, corrigeert de knie. In hoeverre correctie nodig is wordt onder andere bekeken met geavanceerde video- en meetapparatuur. Op de eerste foto hieronder is een knie te zien die naar binnen staat. Op de tweede foto staat de knie recht door een correctie in de schoen.
 

FIETSSCHOENEN

CustomForce werkt optimaal in de goede schoenen! Wij leveren hiervoor Luck schoenen. Deze worden gemaakt op uw voetmaat en hebben daardoor een optimale pasvorm en zijn zeer geschikt om de CustomForce in te dragen. Kijk op www.luck-bike.es voor de collectie.


CONTACT

Voor een podobikefit kunt u terecht op onze sportpodotherapie locaties:
Sportpodotherapie Oost-Nederland
053 8517156
mail@sportpodo.nu
www.sportpodo.nu