Loop niet door met voetproblemen!

Nu de maatregelen van het kabinet zijn verlengd komen we ook weer andere problemen tegen. Patiënten die eerst wel een paar weken konden wachten gaan nu toch last ervaren en kunnen niet nog een keer een aantal weken wachten. Gelukkig nemen zij contact met ons op voor overleg en om te kijken wat er mogelijk is om hen te helpen. Soms is een telefonisch advies voldoende, we hebben de mogelijkheid tot beeldbellen en in geval van noodzakelijke zorg kunnen we ze behandelen, zolang de patiënt zich goed voelt en geen ziekte verschijnselen heeft. Onze diabetespatiënten volgen we door telefonisch contact met hen op te nemen.

Ondertussen maken we ons zorgen over de patiënten die we niet kunnen bereiken, we nog niet hebben kunnen bellen en die niet bij ons durven komen. We vinden het natuurlijk goed dat zij de RIVM regels volgen en zoveel mogelijk thuis blijven, maar we hebben ook patiënten die noodzakelijke voetzorg nodig hebben en zich niet laten behandelen. We merken dat sommigen zich te weinig realiseren dat wanneer ze niet tijdig behandeld worden ze hiermee een risico lopen op ulcera en infecties. Bij complicaties hierbij zullen ziekenhuizen weer meer belast worden, wat we willen voorkomen.

Bent u bij ons onder behandeling, heeft u complicaties aan uw voeten door diabetes mellitus, een vorm van reuma of vaataandoeningen of heeft u drukplekken of ingegroeide nagels neem dan contact met ons op, zodat we kunnen bespreken wat op dit moment voor u de beste oplossing is en we u de best passende zorg kunnen leveren.

Wij zijn voor overleg bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur via de bekende telefoonnummers en via 08 50068400 en via oostnederland@podotherapie.org


Loop niet door met voetproblemen!
#podotherapie #podotherapieoostnederland #takecare #drukplekken #diabetesmellitus #risicovoeten #takecareofyourself #takecareofeachother #preventie #StaySafe