SPORTPODOTHERAPIE

Move better!

Sportpodotherapie
SPORT! BEWEEG!

Bewegen is belangrijk voor iedereen! Sport u op hoog niveau of recreatief? Bij veel sporten zijn voeten erg belangrijk. Als uw voeten niet optimaal functioneren dan heeft dit gevolgen voor de rest van uw lichaam. Uw enkels, knieën, heupen en rug  kunnen hierdoor verkeerd belast worden waardoor blessures kunnen ontstaan.
Bij elke sport functioneren uw voeten anders en natuurlijk is elke voet anders. Er bestaat geen standaard aanpak voor uw specifieke sportvraag. Elke zorgvraag is maatwerk. Een verkeerde voetfunctie kan tot een blessure leiden in een ander gewricht zoals knie of heup. We zullen u uitgebreid onderzoeken om te achterhalen wat de oorzaak van uw blessure is. De gehele bewegingsketen wordt, zo nodig, onderzocht. Zo kunnen we de oorzaak van uw problemen behandelen en niet alleen de symptomen.

We kunnen u helpen om klachten te voorkomen, klachten op te lossen of uw functioneren te verbeteren:
Preventie
Specifieke sporten kennen specifieke belastingen. Niet elke voet is even geschikt om deze specifieke belastingen te weerstaan. Wij kunnen uw voetfunctie in kaart brengen en specifieke adviezen geven om blessures te voorkomen.
Herstel
Wanneer er toch een blessure aanwezig is dan hebben wij verschillende behandelmogelijkheden tot onze beschikking om samen met u de blessure aan te pakken. Hierbij blijven we ons richten op de mogelijkheden en niet op de beperkingen, zodat u zoveel mogelijk door kan gaan met uw sport.
Verbeteren
Heb je geen blessure, maar loopt u tegen een beperking aan bij het neerzetten van uw sportprestatie? Samen met u kunnen we kijken of we uw doelen kunnen helpen realiseren.

SPORTZORG IN EEN TEAM!

Wanneer er meerdere zorgverleners u ondersteunen bij blessurepreventie, blessure herstel of het verbeteren van uw prestaties dan nemen wij zo nodig contact op met uw andere behandelaars om het onderzoek en de eventuele behandeling door te spreken.

Gratis Sportscreening Fysio Podo Emmastraat
Op onze locatie Enschede - Emmastraat kunt u terecht voor een gratis sportscreening door fysiotherapeut en podotherapeut. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

KORTE WACHTTIJDEN

Wanneer uw blessure u het sporten onmogelijk maakt geef dit dan aan bij het maken van een afspraak. Wij zorgen zoveel mogelijk voor korte wachttijden. Is de wachttijd voor uw klacht toch te lang, laat dit dan weten, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn om u nog sneller te helpen, bijvoorbeeld op één van onze andere locaties.

BEHANDELING

Podotherapeutische oplossingen in uw specifieke sportschoenen zijn anders dan in uw dagelijkse schoenen of in de sportschoenen van de sport die u nog meer beoefend. Het kan daarom nodig zijn om meerdere therapieën te laten vervaardigen voor elke specifieke sport en elke specifieke schoen één paar. Wanneer aanvullend onderzoek nodig is dan kunt u terecht op onze locaties voor sportpodotherapie.

 
CONTACT

Sportpodotherapie Oost-Nederland
08 50068444
mail@sportpodo.nu
www.sportpodo.nu