SPORTPODOTHERAPIE

Move better!

Sportpodotherapie
SPORT! BEWEEG!

Bewegen is belangrijk voor iedereen! Sport je op hoog niveau of recreatief? Bij veel sporten zijn voeten erg belangrijk. Als je voeten niet optimaal functioneren dan heeft dit gevolgen voor de rest van je lichaam. Je enkels, knieën, heupen en rug kunnen hierdoor verkeerd belast worden waardoor blessures kunnen ontstaan.

Bij elke sport functioneren je voeten anders en natuurlijk is elke voet anders. Er bestaat geen standaard aanpak voor je specifieke sportvraag. Elke zorgvraag is maatwerk. Een verkeerde voetfunctie kan tot een blessure leiden in een ander gewricht zoals knie of heup. We zullen je uitgebreid onderzoeken om te achterhalen wat de oorzaak van uw blessure is. De gehele bewegingsketen wordt, zo nodig, onderzocht. Zo kunnen we de oorzaak van je problemen behandelen en niet alleen de symptomen.

We kunnen je helpen om klachten te voorkomen, klachten op te lossen of je functioneren te verbeteren:
Preventie
Specifieke sporten kennen specifieke belastingen. Niet elke voet is even geschikt om deze specifieke belastingen te weerstaan. Wij brengen je voetfunctie in kaart en geven specifieke adviezen om blessures te voorkomen.
Herstel
Wanneer er toch een blessure aanwezig is dan hebben wij verschillende behandelmogelijkheden tot onze beschikking om samen de blessure aan te pakken. Hierbij blijven we ons richten op de mogelijkheden en niet op de beperkingen, zodat je zoveel mogelijk door kan gaan met je sport.
Verbeteren
Heb je geen blessure, maar loop je tegen een beperking aan bij het neerzetten van je sportprestatie? Samen kunnen we kijken hoe we je doelen kunnen helpen realiseren.

SPORTZORG IN EEN TEAM!

Wanneer er meerdere zorgverleners je ondersteunen bij blessurepreventie, blessure herstel of het verbeteren van je prestaties dan nemen wij graag contact op met je andere behandelaars om het onderzoek en de eventuele behandeling door te spreken en te kijken hoe we samen zo snel en goed mogelijk tot het gewenste resultaat komen.

Gratis Sportscreening Fysio-Podo Emmastraat
Op onze locatie Enschede - Emmastraat kan je terecht voor een gratis sportscreening door fysiotherapeut en podotherapeut. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

KORTE WACHTTIJDEN

Wanneer je blessure het sporten onmogelijk maakt geef dit dan aan bij het maken van een afspraak. Wij zorgen zoveel mogelijk voor korte wachttijden. Is de wachttijd voor je klacht toch te lang, laat dit dan weten, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn om je nog sneller te helpen, bijvoorbeeld op één van onze andere locaties.

BEHANDELING

Podotherapeutische oplossingen in je specifieke sportschoenen zijn anders dan in je dagelijkse schoenen of in de sportschoenen van de sport die je nog meer beoefend. Het kan daarom nodig zijn om meerdere therapieën te laten vervaardigen voor elke specifieke sport en elke specifieke schoen één paar. Wanneer aanvullend onderzoek nodig is dan kan je terecht op onze locaties voor sportpodotherapie.

 
CONTACT

Sportpodotherapie Oost-Nederland
08 50068444
mail@sportpodo.nu
www.sportpodo.nu