Wandelen brengt je veel moois

Wandelen is super goed voor je! Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit! Uit onderzoek blijkt dat mensen die stevig door wandelen waarbij de hartslag omhoog gaat langer leven. Het bevordert je creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit. Wandelen is voor mensen die willen afvallen net zo effectief als hardlopen. Goede redenen om je wandelschoenen uit de kast te pakken!

Voorkom blessures
Wil je gaan wandelen, bouw dan de afstand en snelheid langzaam op. Ga je ongetraind in korte tijd veel wandelen, heb je meer kans op blessures. Blijf je voeten goed voelen, zodat je niet overbelast en controleer je voeten na het wandelen op drukplekken en blaren. Blessures worden ook voorkomen door schoenen die goed passen, de voeten helpen afwikkelen en die passen bij hetgeen je ermee wilt doen.

Draag goede schoenen
Het is belangrijk dat als je regelmatig een stuk loopt je goede schoenen draagt die je voeten ontlasten tijdens het lopen. Afhankelijk van de afstand, ondergrond en intensiteit kies je schoenen die bij jou passen. Een goede schoenwinkel kan je hierin adviseren en verder helpen. 

Tips voor het kopen van een fijne wandelschoen
-Laat je voeten beide voeten altijd opmeten bij een goede schoenwinkel.
-De maat en vorm van je voeten veranderen naarmate je ouder wordt, houd dus niet vast aan de maat die je altijd hebt gedragen.
-Tijdens het lopen kunnen je voeten opzwellen door de warmte. Houdt hier rekening mee tijdens het kopen van de schoenen, pas daarom bij voorkeur schoenen in de middag. 
-Let op de plaats van naden en stiksels op en in de schoen. Deze kunnen een drukplek veroorzaken.
-De schoenen mogen niet slippen en schuiven, gebruik daarom veters om de schoenen goed om de voeten te laten sluiten. Een goede schoenwinkel kan je helpen om je veters op de juiste manier in de schoenen te doen.
-Kies een loopzool wat betreft profiel en dikte die past bij de ondergrond waarop je gaat wandelen.
-Een stevige loopzool met goede afwikkeling ontlast de voet tijdens lopen en laat de voet makkelijk afwikkelen.

Los je klachten op!
Heb je blessures of pijnklachten dan hebben we verschillende behandelmogelijkheden om dit op te lossen, zodat je gewoon door kan blijven wandelen. Denk hierbij aan podotherapeutische zolen om jouw voeten een goede basis te geven tijdens het wandelen, teenortheses die pijnklachten aan tenen en voorvoeten verhelpen en taping bij acute klachten.

Neem contact met ons op bij vragen, pijnklachten aan je tenen, voeten, knieën of rug en voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. We hebben verschillende samenwerkingen met goede schoenwinkels waar we ook gezamenlijk kunnen kijken naar de beste oplossing voor jouw voeten. We zijn op van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur bereikbaar via 08 50068400 en via oostnederland@podotherapie.org 

We wensen je veel wandelplezier!

Wandelen is super goed voor je!

#podotherapie #podotherapieoostnederland #sportpodotherapie #sportpodotherapieoostnederland #movebetter #weloveyourfeet #moeitelooslopen #wandelen #afvallen #blessures #wandelschoenen #goedepasvorm #uwvoeteningoedehanden #bewegen #goedeschoenen #ommetje