WAT BEHANDELEN WE?

 

 Wat behandelen we?

Wij bieden podotherapie aan in de ruimste zin van het woord. Alle verschillende voetklachten of samenhangende houdingsklachten kunnen door ons onderzocht en in veel gevallen behandeld worden. Denk hierbij aan:

  • Voetstandafwijkingen
  • Houdingsklachten
  • Teenstandafwijkingen
  • Sportblessures
  • Voetproblemen bij diabetes mellitus
  • Voetproblemen bij reuma
  • Nagelproblemen
  • Wonden
  • Likdoorns
  • Wratten
 
PODOWIJZER

In de PodoWijzer zijn 94 verschillende voetklachten die we in onze dagelijkse praktijk onderzoeken en behandelen uitgewerkt. Deze kunt u vinden in de gratis Podomedics-app of via de website van Podomedics. De 10 meest voorkomende klachten vindt u via de links hieronder:

 
DE 10 MEEST VOORKOMENDE KLACHTEN

Hielpijn
Platvoeten
Naar binnen staan van het hielbeen
Hielpijn bij kinderen
Voorvoetklachten
Achillespeesklachten
Zenuwpijn in de voorvoet
Lage rugklachten
Gewrichtspijn in de voorvoet
Scheve grote teen

 
SPECIALISATIES

We behandelen alle voeten, maar niet alle voeten zijn hetzelfde. Sommige hebben een specifieke aanpak, specifiek onderzoek of moeten worden behandeld via specifieke richtlijnen. Hieronder zijn onze verschillende aandachtsgebieden uitgewerkt.

KINDERPODOTHERAPIE

Kindervoeten worden veel gebruikt om te rennen, springen en spelen! Kinderen horen geen voetklachten te hebben en moeten alles kunnen doen. Zijn er wel klachten of maakt u zich zorgen over de voet- en teenstand? Dan is een onderzoek door één van onze podotherapeuten zinvol, zo kunnen we de ontwikkeling van de voeten in de gaten houden. Lees verder

 
DIABETESPODOTHERAPIE

Een podotherapeut is gespecialiseerd in de preventie van klachten bij mensen met diabetes mellitus en de behandeling van voeten van mensen met diabetes mellitus. Op alle mogelijke vlakken heeft deze groep onze aandacht en zorgen we ervoor dat we de preventie en behandeling zo goed mogelijk in kunnen zetten. 

Klik hier voor het Podomedics filmpje met informatie over de verzorging van uw diabetische voeten, de Podomedics voorlichtingsvideo over de diabetische voet en u kunt alle informatie nog een keer herhalen via de Podomedics kennistoets.

 
REUMAPODOTHERAPIE

Uit onderzoek is gebleken dat 80-96% van alle reumapatiënten voetklachten heeft! Heeft u klachten? Wij kunnen u wellicht helpen! We onderzoeken uw klachten en stellen een behandelplan op. Er zijn meerdere podotherapeutische therapieën die uw voetklachten kunnen verminderen.
Lees verder

 
HOUDINGSPODOTHERAPIE

Door de voetstand te veranderen, verander je de gehele houding van iemand. Podotherapie Oost-Nederland is gespecialiseerd in het beïnvloeden van houdingsklachten zoals knie-, heup,- of rugproblemen door de voet op een andere manier te laten staan of laten afwikkelen. Door deze behandeling kunnen ook mensen die geen voetklachten hebben, maar problemen in andere gewrichten bij ons terecht. Vaak heeft iemand al een behandeling bij een andere (para)medicus ondergaan. Zo nodig zal het behandelplan in overleg met de andere behandelaars worden opgesteld.

 
SPORTPODOTHERAPIE

Sport u op hoog niveau of recreatief? Bij veel sporten zijn voeten erg belangrijk. We onderzoeken uw voeten en de gehele bewegingsketen zoals bij ieder ander, maar soms is specifieker onderzoek nodig. Hiervoor hebben we verschillende meetinstrumenten en specifieke onderzoeksmethodes. Wanneer een podotherapeutische therapie nodig is dan wordt deze vanzelfsprekend aangepast aan de sport waarbij deze gebruikt gaat worden. Lees verder

 
PODOBIKEFIT

Hebt u fietsklachten of fietsgerelateerde voetklachten en wilt u de perfecte podotherapeutische zolen om de klachten te verhelpen, dan is de interventie van Sportpodotherapie Oost-Nederland al dan niet in combinatie met een bikefit een goede oplossing! Lees verder

 
ZELFZORG

Sommige klachten kunnen worden voorkomen of als je al wat last krijgt dan zijn er verschillende dingen die je zelf kan doen om dit op te lossen of erger te voorkomen. Ons advies kan je verder helpen zo nodig ondersteund met onze producten uit onze VoetzorgWinkel. Wil je meer weten over de het zelf oplossen van je klachten? Lees dan hier verder

 
MULTIDISCIPLINAIRE SAMENWERKING

Samen werken, van elkaar leren en gezamenlijk tot de beste oplossing komen is voor ons vanzelfsprekend. Op al onze locaties werken we samen met verschillende disciplines om tot een ultieme oplossing voor u te komen.

 
NAGELBEUGELTECHNIEK

Podotherapie Oost-Nederland heeft in samenwerking met Medisch Spectrum Twente onderzoek gedaan naar de werking van onze nagelbeugel techniek versus een wigexcisie. Hieruit kwam naar voren dat bij de keuze tussen deze twee behandelingen bij een ingegroeide of ingroeiende nagel het plaatsen van een nagelbeugel de beste keuze is. Een nagelbeugel kan direct op de nagel worden geplaatst en door de lichte spanning die direct op de beugel kan worden gezet zal de nagelvorm al zo veranderen dat de pijn direct minder wordt. Na het plaatsen van de nagelbeugel kunnen werkzaamheden direct worden hervat en is er geen verlies van tijd. Voor ons is de nagelbeugeltechniek een geweldig middel, omdat het zo snel verlichting van de klachten geeft en wij u op een relatief simpele manier kunnen helpen. 


ROESSINGH REVALIDATIE TECHNIEK

Wanneer de hulpvraag de podotherapeutische competenties overstijgt dan kan een patiënt gezien worden op een adviesspreekuur met de orthopedisch schoenmaker of er wordt een afspraak gepland op een spreekuur waar orthopedisch schoenmaker, orthopedisch instrumentmaker en podotherapeut gezamenlijk kijken wat de best passende behandeling is. Afspraken hiervoor kunnen worden gepland op onze locaties in Enschede - Roessinghsbleekweg en Almelo - Twentepoort West. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Roessingh Revalidatie Techniek www.rrt.nl

 
LOSSERHOF

Op het voetenspreekuur op de Losserhof worden bewoners met verschillende voetproblemen onderzocht en behandeld. Er is veel aandacht voor de behandeling van drukplekken, wondbehandelingen en ingroeiende nagels. Wij maken in overleg met de fysiotherapeut een passend behandelplan. De mobiliteit van de patiënt wordt hierin vanzelfsprekend meegenomen. Zo nodig wordt het behandelplan besproken met de orthopedisch schoenmaker van Roessingh Revalidatie Techniek, die het schoenenspreekuur houdt op deze locatie.

SCHOENEN

Onze podotherapeutische interventies worden gedragen in schoenen. De behandeling komt het best tot zijn recht in goed passende schoenen. Hiervoor hebben we verschillende samenwerkingen met goede schoenwinkels in ons werkgebied. Zij hebben veel kennis over schoenen, kennen onze therapieën en weten veel over voeten en voetklachten. In sommige gevallen zijn goede schoenen de beste therapie en is er geen podotherapeutische behandeling nodig. Bij sommige schoenwinkels zijn we op bepaalde dagen aanwezig, zodat we samen met de schoenwinkel kunnen kijken naar de beste oplossing voor uw voetprobleem. Kijk voor deze data op onze Facebook pagina of hou het Nieuws op onze website in de gaten. 

We zijn regelmatig bij Gert de Olde Schoenen in Almelo, bij Tiptoo Schoenencentrum in Enschede, Schoenmode Hermans in Groenlo en Lossers Voetcomfort in Losser. We hebben daarnaast nauwe samenwerking met Mensink Schoenen en Sport in Denekamp, Leferink Schoenen in Delden, Nijhuis Schoenmode in Glanerbrug en Orssing Schoenmode in Haaksbergen.