WIE ZIJN WE?

Podotherapie Oost-Nederland!

Wie zijn we? 
OVER ONS

Podotherapie Oost-Nederland heeft 35 jaar ervaring in de voetengezondheidzorg! We hebben verschillende locaties in Oost-Nederland, waardoor we dichtbij zijn en verschillende samenwerkingen hebben om onze patiënten de beste zorg te bieden. We werken in een team van podotherapeuten, podotherapie-assistenten, technisch assistenten en secretarieel medewerkers ieder met hun eigen aandachtsgebied een expertise. Samen zorgen we voor efficiënte, zinnige en doelmatige zorg.

 
KWALITEITSREGISTER PARAMEDICI

Onze podotherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Op deze manier maken wij zichtbaar dat we aan kwaliteit voldoen en ons vak uitoefenen volgens de geldende kwaliteitseisen. Daarmee wordt ook duidelijk dat al onze podotherapeuten in het bezit zijn van het diploma podotherapeut, een paramedisch beroep geregeld in artikel 34 van de wet BIG. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kwaliteitsregisterparamedici.nl. De KP nummers van onze podotherapeuten vindt u hieronder.

AGB REGISTER

Het AGB register is hét identificerende register in de zorg waarin (zorg)informatie vermeld staat. Hieronder vindt u de AGB-codes van onze podotherapeuten.

Iris Boogerd - agb 26100305 - KP 59104224796
Sanne Eidhof - agb 26050480 - KP 59912722096
Ankie Hofacker - agb 26100277 - KP 49904473096
Lonneke Oosting - agb 26000545 - KP 79913112296
Elke Poppe - agb 26000475 - KP 29911807796
Marije Sanderink - agb 26100326 - KP 59104659596
Walijne Schoenmaker - agb 26000276 - KP 19900985496
Koen Verheijen - agb 26000678 - KP 59911797696

IDENTIFICATIEPLICHT IN DE GEZONDHEIDSZORG

Wanneer u naar een zorgverlener gaat voor (para)medische zorg moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan de zorgverlener. Deze legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. 

Een geldig identiteitsbewijs is:

  • een Nederlands paspoort
  • een Nederlandse identiteitskaart
  • een Nederlands rijbewijs
  • een vreemdelingendocument

De identificatieplicht in de zorg geldt ook voor kinderen. Ouders moeten voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben als ze naar een zorgverlener gaan. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg geen leeftijdsgrens. De identificatieplicht geldt vanaf de geboorte. 

Uw podotherapeut registreert uw identiteitsbewijs. De podotherapeut controleert met uw identiteitsbewijs of u degene bent die bij het Burgerservicenummer (BSN) hoort en legt de soort en het nummer van uw identiteitsbewijs vast in zijn administratie. Neem dus altijd uw identiteitsbewijs mee. Bij voorbaat dank!

PRIVACY REGLEMENT VAN ONZE PRAKTIJK

De AVG is de wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.
Lees verder

 
TIP - TOP - FLOP!?

Heeft u feedback voor ons? We luisteren graag naar u! Hebt u een tip, wilt u ons een compliment geven, weet u hoe het leuker kan of hebt u een opmerking aan ons? Wij horen dit graag! U kunt ons dit laten weten door te mailen via oostnederland@podotherapie.org, via het contactformulier op deze website of dit invullen op ons Tip -Top - Flop formulier die u kunt vinden in onze wachtkamers, bij ons secretariaat of bij één van onze medewerkers. Dit formulier kunt u (anoniem) deponeren in onze brievenbus. 

 
KLACHTENREGELING

Als praktijk doen wij er alles aan om te zorgen dat u tevreden bent over de zorg die wij leveren. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, waardoor u niet tevreden bij over een geleverde dienst, product, zorgverlening of bejegening, dan horen wij dit graag. Wij zullen onze uiterste best doen om uw klacht op te lossen. Lees verder

KVK
Podotherapie Oost-Nederland is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder handelsnaam Podotherapie Oost-Nederland bv te Enschede onder KvK nummer 06080875.

 

ONS TEAM 

 Ons team 
Ankie Hofacker

Podotherapeut

 Ons team 
Maureen Klönne

 Administratief medewerker
Technisch-assistent

 Ons team

Charlotte Weldink

Mediavormgever
Administratief medewerker

 Ons team

Walijne Schoenmaker

Podotherapeut

 Ons team

Edith Tankink

Administratief medewerker

 Ons team

Daan de Kort

Podotherapeut in opleiding

 Ons team 
Iris Boogerd

Podotherapeut
Kinderpodotherapeut

 Ons team

Jolanda Semmekrot

Podotherapie-assistent

 Ons team 
Koen Verheijen

Podotherapeut

 Ons team 
Sanne Eidhof

Podotherapeut
Sportpodotherapeut

 Ons team 
Lindsey Bakker

Administratief medewerker

 Ons team 
Lonneke Oosting

Podotherapeut
Kinderpodotherapeut

 Ons team 
Marije Sanderink

Podotherapeut

 Ons team 
Marion Velthuis

Administratief medewerker

 Ons team

Meta Schoenmaker

Management

 Ons team

Petra Karnebeek

Administratief medewerker

 Ons team Rutger Laarhuis

Technisch-assistent
Podoloog


  
 

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

Behandelingskosten
Vergoedingen en tarieven

Vergoedingen en tarieven
 Vergoedingen en tarieven
VERGOEDING DOOR UW ZORGVERZEKERAAR

Podotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de kosten géén invloed hebben op uw eigen risico. Wij versturen uw nota rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. Als deze kosten volledig door uw zorgverzekeraar worden vergoed, ontvangt u van ons geen factuur. Worden de kosten niet of gedeeltelijk vergoed, dan ontvangt u een factuur via Infomedics. Voor meer informatie over betaling van deze factuur, klik hier.

VERGOEDING

De kosten voor podotherapie worden NIET vergoed uit de basisverzekering (behalve voor een bepaalde groep patiënten met diabetes mellitus voor bepaalde onderzoeken) en hebben hierdoor géén invloed op uw eigen risico. Podotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars wél vergoed uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoedingen verschillen per verzekering en per pakket. Kijk in uw polis na wat u vergoed krijgt en kies een zorgverzekering die aansluit bij uw zorgbehoefte.

U bepaalt immers zelf de hoogte van de vergoeding door de keuze van uw zorgverzekering en uw keuze van uw aanvullende pakket óf klik hier voor een overzicht van de vergoedingen bij verschillende zorgverzekeraars. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. De website van uw zorgverzekering kan u ook meer informatie geven. Er wordt gevraagd of we lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) in het kader van uw vergoeding. Het antwoord is 'ja'. 

Hier vind je het overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar.

TARIEVEN 2023

Wij hebben verschillende onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden tot onze beschikking waarvan de kosten verschillen. Om u inzicht te geven in onze tarieven hebben we de meest voorkomende hieronder genoemd. 

Eerste onderzoek €93
Sportonderzoek €152
Eerste onderzoek en zolen (inclusief afhaalconsult en service controle) €283
Eerste onderzoek en zolen kind t/m 12 jaar (inclusief afhaalconsult en service controle) €235
Teenorthese groot exclusief onderzoek en behandeling €53
Nagelbeugel exclusief onderzoek en behandeling €45
Instrumentele behandeling normaal €52
Verbandtherapie vanaf €10
Huisbezoek (excl. onderzoek en behandeling) €50
Gereserveerde afspraaktijd €35

VERZUIMDE AFSPRAAK

Wanneer u verhinderd bent op uw gemaakte afspraak, verzoeken wij u deze minimaal 24 uur van te voren af te zeggen, zodat we andere patiënten hier in kunnen plannen. Verzuimt u uw afspraak of zegt u uw afspraak niet op tijd af dan zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

 
UW REKENING VIA INFOMEDICS

In onze praktijk geven we u graag alle aandacht en goede zorg. We hebben daarom het versturen en het innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Uw rekening digitaal!
U krijgt uw rekening digitaal als u uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer aan Podotherapie Oost-Nederland heeft doorgegeven. Na het uitvoeren van de extra controle via sms-verificatie kunt uw rekening downloaden en direct betalen.

Heeft u geen e-mailadres of mobiel telefoonnummer dan kunt uw rekening op papier ontvangen. Zorgt u dat uw adresgegevens kloppen bij Podotherapie Oost-Nederland. U kunt uw rekening herkennen aan de roze envelop.

Betalen van uw rekening
U vindt de Infomedics betaalgegevens op uw rekening. U kunt direct betalen via iDEAL. Scan hiervoor de QR-code op uw papieren rekening of klik op de betaalknop op uw digitale rekening.

Status van uw betaling controleren
Ga naar www.infomedics.nl. U treft de rekeningchecker direct bovenaan de webpagina aan. Vul het betalingskenmerk (cijferreeks) in die op rekening staat en controleer of uw rekening is betaald. Als dit niet het geval is kunt u direct betalen via iDEAL.

Veelgestelde vragen Infomedics
Als u een vraag heeft, kunt u het antwoord daarop meestal vinden onder veelgestelde vragen. Anders kunt u altijd contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics via Infomedics.nl/contact op bel 036 - 20 31 900.

Contact met Infomedics
Wilt u contact met Infomedics? Bel dan met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). U kunt ook contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics via Infomedics.nl/contact.

Privacy Infomedics
Om rekeningen snel en correct te kunnen verwerken, delen wij uw gegevens met Infomedics. Infomedics doet er alles aan om uw gegevens maximaal te beveiligen, uiteraard voldoen zij aan alle geldende wetten en regels rondom privacybescherming. Zij zijn ISO9001, 27001 en NEN7510 gecertificeerd. Informatie over hoe Infomedics omgaat met de bescherming van privacygevoelige informatie vindt u op www.infomedics.nl.   

Betalingsregeling
Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u kosteloos uitstel van betaling aanvragen. Ook kunt u tegen kosten een betalingsregeling treffen. Op Infomedics.nl kunt u gemakkelijk veel zaken zelf regelen. Online vindt u ook meer informatie over het Infomedics Betaalplan.

Betalingsvoorwaarden Infomedics
In opdracht van ons verstuurt en incasseert Infomedics rekeningen voor de zorg die u heeft gehad. Infomedics voldoet hierbij uiteraard aan alle (privacy) wet- en regelgeving, zowel de regels die van toepassing zijn op ons als zorgaanbieder, als aan de regels die vanuit de wet gelden voor Infomedics.

Wat zijn de belangrijkste betalingsvoorwaarden van uw rekening van Infomedics? 
-Infomedics mag uw rekening declareren bij uw zorgverzekeraar. U ziet een eventuele vergoeding altijd terug op de rekening.
-Infomedics verwacht dat u de rekening betaalt vóór de vervaldatum zoals vermeld op de rekening.
-Als u de rekening niet voor de vervaldatum heeft betaald, dan bent u in verzuim zonder dat daarvoor een nadere ingebrekestelling is vereist. Omdat u het uiteraard vergeten kunt zijn, krijgt u een herinnering waarbij u wordt gevraagd de rekening alsnog te voldoen, binnen 15 dagen nadat u deze heeft ontvangen. Mocht de betaling binnen deze gestelde datum uitblijven, dan brengt Infomedics rente en incassokosten in rekening.
-Infomedics mag uw betaling eerst in mindering brengen op de incassokosten, vervolgens op de in rekening gebrachte rente en tenslotte op het oorspronkelijke bedrag van uw rekening.
-Houd er rekening mee dat, wanneer u een klacht indient of zich inschrijft bij een andere zorgaanbieder, uw rekening uiteindelijk nog steeds betaald moet worden. Uw betalingsverplichting kan hierdoor niet worden opgeschort.