WIE ZIJN WE?

Podotherapie Oost-Nederland!

Wie zijn we? 
OVER ONS

Ons team bestaat uit een mix van podotherapeuten, podotherapie-assistenten, technisch assistenten en secretarieel medewerkers ieder met hun eigen aandachtsgebied een expertise. Samen zorgen we voor efficiënte, zinnige en doelmatige zorg. 

 
KWALITEITSREGISTER PARAMEDICI

Onze podotherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Op deze manier maken wij zichtbaar dat we aan kwaliteit voldoen en ons vak uitoefenen volgens de geldende kwaliteitseisen. Daarmee wordt ook duidelijk dat al onze podotherapeuten in het bezit zijn van het diploma podotherapeut, een paramedisch beroep geregeld in artikel 34 van de wet BIG. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kwaliteitsregisterparamedici.nl. De KP nummers van onze podotherapeuten vindt u hieronder.

AGB REGISTER

Het AGB register is hét identificerende register in de zorg waarin (zorg)informatie vermeld staat. Hieronder vindt u de AGB-codes van onze podotherapeuten.

Britt Bijen - agb 26100322 - KP 59104670796
Iris Boogerd - agb 26100305 - KP 59104224796
Lian Brinkman - agb 26100292 - KP 29104044790
Ankie Hofacker - agb 26100277 - KP 49904473096
Fleur Holtmaat - agb 26100242 - KP 59103828796
Lonneke Oosting - agb 26000545 - KP 79913112296
Wies Karssenberg - agb 26000789 - KP 59912373996
Marije Sanderink - agb 26100326 - KP 59104659596
Walijne Schoenmaker - agb 26000276 - KP 19900985496
Debbie Simmelink - agb 26000550 - KP 79913139296
Koen Verheijen - agb 26000678 - KP 59911797696

IDENTIFICATIEPLICHT IN DE GEZONDHEIDSZORG

Wanneer u naar een zorgverlener gaat voor (para)medische zorg moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan de zorgverlener. Deze legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. 

Een geldig identiteitsbewijs is:

  • een Nederlands paspoort
  • een Nederlandse identiteitskaart
  • een Nederlands rijbewijs
  • een vreemdelingendocument

De identificatieplicht in de zorg geldt ook voor kinderen. Ouders moeten voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben als ze naar een zorgverlener gaan. Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg geen leeftijdsgrens. De identificatieplicht geldt vanaf de geboorte. 

Uw podotherapeut registreert uw identiteitsbewijs. De podotherapeut controleert met uw identiteitsbewijs of u degene bent die bij het Burgerservicenummer (BSN) hoort en legt de soort en het nummer van uw identiteitsbewijs vast in zijn administratie. Neem dus altijd uw identiteitsbewijs mee. Bij voorbaat dank!

PRIVACY REGLEMENT VAN ONZE PRAKTIJK

De AVG is de wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.
Lees verder

 
TIP - TOP - FLOP!?

Heeft u feedback voor ons? We luisteren graag naar u! Hebt u een tip, wilt u ons een compliment geven, weet u hoe het leuker kan of hebt u een opmerking aan ons? Wij horen dit graag! U kunt ons dit laten weten door te mailen via oostnederland@podotherapie.org, via het contactformulier op deze website of dit invullen op ons Tip -Top - Flop formulier die u kunt vinden in onze wachtkamers, bij ons secretariaat of bij één van onze medewerkers. Dit formulier kunt u (anoniem) deponeren in onze brievenbus. 

 
KLACHTENREGELING

Als praktijk doen wij er alles aan om te zorgen dat u tevreden bent over de zorg die wij leveren. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, waardoor u niet tevreden bij over een geleverde dienst, product, zorgverlening of bejegening, dan horen wij dit graag. Wij zullen onze uiterste best doen om uw klacht op te lossen. Lees verder

 

ONS TEAM 

 Ons team

Ankie Hofacker

Podotherapeut

 Ons team

Annette Katier

Technisch-assistent

 Ons team

Charlotte Weldink

Mediavormgever

 Ons team

Debbie Simmelink

Podotherapeut

 Ons team

Edith Tankink

Administratief medewerker

 Ons team

Fleur Holtmaat

Podotherapeut

 Ons team

Iris Boogerd

Podotherapeut

 Ons team

Jolanda Semmekrot

Podotherapie-assistent

 Ons team

Koen Verheijen

Podotherapeut

 Ons team

Lian Brinkman

Podotherapeut

 Ons team

Lindsey Bakker

Administratief medewerker

 Ons team

Lonneke Oosting

Podotherapeut

 Ons team

Marije Sanderink

Podotherapeut

 Ons team

Marion Velthuis

Administratief medewerker

 Ons team

Meta Schoenmaker

Management

 Ons team

Petra Karnebeek

Administratief medewerker

 Ons team

Rutger Laarhuis

Technisch-assistent

 Ons team

Walijne Schoenmaker

Podotherapeut

 Ons team

Wies Karssenberg

Podotherapeut

 

VERGOEDINGEN EN TARIEVEN

BehandelingskostenVergoedingen en tarieven
 Vergoedingen en tarieven
VERGOEDING DOOR UW ZORGVERZEKERAAR

Podotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de kosten géén invloed hebben op uw eigen risico. Afhankelijk van uw ziektenkostenverzekering kunt u uw rekening, nadat u deze heeft voldaan, indienen bij uw zorgverzekeraar. Om er achter te komen of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding voor podotherapie kunt u contact opnemen met uw ziektekostenverzekeraar of klik hier voor een overzicht van de vergoedingen bij verschillende zorgverzekeraars. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

AANVULLENDE VERZEKERING

De kosten voor podotherapie worden NIET vergoed uit de basisverzekering (behalve voor een bepaalde groep patiënten met diabetes mellitus voor bepaalde onderzoeken) en hebben hierdoor géén invloed op uw eigen risico. Podotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars wél vergoed uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoedingen verschillen per verzekering en per pakket. Vraag uw zorgverzekeraar wat u vergoed krijgt en kies een zorgverzekering die aansluit bij uw zorgbehoefte. U bepaalt immers zelf de hoogte van de vergoeding door de keuze van uw zorgverzekering en uw keuze van uw aanvullende pakket.

TARIEVEN

Wij hebben verschillende onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden tot onze beschikking waarvan de kosten verschillen. Om u inzicht te geven in onze tarieven hebben we de meest voorkomende hieronder genoemd. 

Consult/ eerste controle €31,00
Eerste onderzoek €69,00 - €92.00
Sportonderzoek €138.00
Eerste onderzoek en zolen (excl. controle) €230,00 - €245,00
Eerste onderzoek en zolen kind t/m 12 jaar (excl. controle) €195,00
Eerste onderzoek en orthese klein €87,00
Eerste onderzoek en orthese groot €117,00
Eerste onderzoek en nagelbeugel €113,00
Instrumentele behandeling vanaf €36,00
Verbandtherapie vanaf €9,00
Huisbezoek (excl. onderzoek en behandeling) €43,00
Gereserveerde afspraaktijd €30,00

VERZUIMDE AFSPRAAK

Wanneer u verhinderd bent op uw gemaakte afspraak, verzoeken wij u deze minimaal 24 uur van te voren af te zeggen, zodat we andere patiënten hier in kunnen plannen. Verzuimt u uw afspraak of zegt u uw afspraak niet op tijd af dan zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

 
UW REKENING VIA INFOMEDICS OF PIN

In onze praktijk geven we u graag alle aandacht en goede zorg. We hebben daarom het versturen en het innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Op onze locaties Enschede-Emmastraat en Oldenzaal kan u per pin betalen. U krijgt direct uw rekening mee, zodat u deze kunt indienen bij zorgverzekeraar.

Uw gegevens zijn veilig
Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/privacy.

Uw rekening op papier of digitaal?
Wanneer u uw e-mail adres en mobiele nummer doorgeeft aan ons kunt u uw facturen digitaal ontvangen, zodat u ze altijd eenvoudig kunt opzoeken en kan doorsturen naar uw zorgverzekeraar. U krijgt de eerste keer een papieren rekening en een e-mail waarin u wordt uitgenodigd een account aan te maken op infomedics.nl Uw rekeningen worden dan op uw account gezet, zodat u er altijd bij kan. Wanneer een nieuwe rekening klaar staat ontvangt u een e-mail. U kunt natuurlijk ook uw facturen op papier blijven ontvangen. Wanneer u geen digitale factuur wilt ontvangen dan maakt u gewoon geen account aan. Meer informatie vindt u op www.infomedics.nl.

Bankgegevens Infomedics
NL34ABNA0243240058 t.n.v. Infomedics o.v.v. het rekeningnummer
Heeft u vragen over uw rekening? Kijk dan bij de veel gestelde vragen op www.infomedics.nl of bel met de servicedesk op 0900 - 404 94 04 (€ 0,35 per gesprek).

Betalingsregeling
Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de servicedesk van Infomedics op 0900 - 404 94 04 (€ 0,35 per gesprek). Zij kunnen u helpen met een betalingsregeling. 

Betalingsvoorwaarden Infomedics
Indien mogelijk mag Infomedics de rekening, of een deel van de rekening, rechtstreeks incasseren bij uw zorgverzekeraar. De rekening dient altijd voor de vermelde vervaldatum volledig door u aan Infomedics te worden voldaan. Indien de rekening niet voor de vervaldatum is betaald op de bankrekening zoals op de rekening is vermeld, dan bent u in verzuim zonder dat daarvoor een nadere ingebrekestelling is vereist. U ontvangt een herinneringsbrief waarin wij u vragen de rekening alsnog binnen 15 dagen nadat deze brief bij u is bezorgd, te voldoen. Mocht de betaling binnen deze gestelde datum uitblijven, dan brengen wij rente en kosten in rekening.
De rente en kosten die verband houden met het innen van de rekening, dienen door u voldaan te worden.
Infomedics heeft het recht om betalingen eerst in mindering te brengen op de incassokosten, vervolgens op de in rekening gebrachte rente en tenslotte op het factuurbedrag. De betalingsverplichting wordt niet opgeschort door een klacht over de rekening of het opzeggen van de overeenkomst tussen u en uw zorgaanbieder. Mocht een bepaling van deze betalingsvoorwaarden niet van toepassing zijn, dan blijven de overige bepalingen van kracht.