ZELFZORG BIJ HIELKLOVEN

Kloven in je hielen? Teveel eelt? Pijnlijke hielranden?

Zelfzorg hielkloven Voetzorgwinkel

Zelfzorg hielkloven Voetzorgwinkel
ZELF JE HIELEN VERZORGEN

Kloven in hielen komen veel voor, hebben verschillende oorzaken en komen bij iedereen anders tot uiting. Wat de achterliggende oorzaak ook is, door een droge huid of overmatig eelt of een combinatie daarvan kunnen kloven in hielen ontstaan. Kloven in hielen staan niet verzorgd, maar kunnen ook pijnklachten geven. De kloven kunnen inscheuren, bloeden en zelfs ontstoken raken. Deze klachten kan je voorkomen. We helpen je graag om het zelf op te lossen!

Eelt vijlen
Heb je last van eelt dan kan je dit zelf glad vijlen met een eeltvijl als je er goed bij kan en een goed gevoel in je voeten hebt. Haal niet teveel eelt weg. Eelt is ook een bescherming van de huid tegen wrijving. Alleen als het teveel wordt dan kan je er last van krijgen.

Goede schoenen
Extra wrijving en daardoor extra eelt krijg je in slecht passende schoenen of bij sommige mensen ook door het dragen van slippers. Draag ook in de zomer regelmatig goed passende schoenen die de hiel goed omsluiten.

Verzorg droge huid
Een droge huid kan barsten en is gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Ook eelt geeft minder last als het zachter is door een goede verzorging van de huid. Gebruik dagelijks een voetcrème bij voorkeur een crème met ureum. Heb je een extreem droge huid, gebruik dan twee keer per dag een voetcrème. Ureum houdt het vocht vast in de huid waardoor hij goed gehydrateerd blijft en droge huid en kloven worden opgelost of worden voorkomen. Een voetcrème is extra effectief als hij wordt gebruikt na het douchen of na het wassen van de voeten omdat de poriën dan meer open staan.

Heel Balm
Wij adviseren Heel Balm waarin 25% ureum zit. Deze crème is bij ons te verkrijgen en kan ook op andere droge plekken worden gebruikt.

Samenvattend:
1. Was je voeten en droog ze goed af, ook tussen je tenen
2. Haal overmatig eelt weg met een eeltvijl
3. Crème je voeten elke dag in met Heel Balm

Wil je een advies op maat afgestemd op jouw klachten? Wil je een tube Heel Balm? Neem dan contact met ons op. Een tube van 60ml kost €9,95 en 2 tubes €17,50.